Hoe werkt Limso?

Eén van de meest essentiële onderdelen in ons leven; water. De kwaliteit van dit water is dan ook belangrijk wanneer we hier optimaal van willen genieten. Het kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit, maar bijna altijd te hard. Hard leidingwater bevat veel calcium en magnesium. Deze elementen veroorzaken onder andere hardnekkige kalkvlekken op oppervlaktes, verkorten de levensduur van apparaten en kan van negatieve invloed zijn op huid en haar.

Kalkvrij water

Kalk in het water kan veel problemen in het huishouden veroorzaken. Een oplossing voor dit probleem is een Limso waterontharder.

Middels de Limso waterontharder wordt water kalkvrij gemaakt. Dit gebeurt door middel van ionenuitwisseling. Binnenin de waterontharder zit een cilinder gevuld met kunstmatige harsbolletjes van heel fijn formaat, namelijk 0.3 mm. Doordat deze zo klein zijn, wordt de optimale filtercapaciteit en doorstroom van het water behouden. Deze bolletjes zijn ionisch geladen en trekken het kalk uit het water aan. Dit resulteert in zacht, kalkvrij water. De kunstmatige monosfeerhars hoeft niet vervangen of aangevuld te worden, het blijft de gehele levensduur van de waterontharder werkzaam.

Informatie opvragen

Zoutoplossing

Na enige tijd zijn de kunstmatige harsbolletjes verzadigd met kalkdelen en moet de harscilinder gespoeld worden. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een zoutoplossing welke ervoor zorgt dat kalkdelen loslaten van de kunstmatige harsbolletjes. Het mengsel van zoutoplossing, water en kalkdelen wordt vervolgens naar de afvoer getransporteerd. De cilinder wordt daarna schoongespoeld met schoon water en de waterontharder is weer klaar voor gebruik. Dit proces gebeurt geheel automatisch. Het systeem van de waterontharder bepaalt het reinigingsmoment en start deze zonder enige handeling.

Meer informatie

Voordelen waterontharder

Het plaatsen van een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee:
Geen ontwikkeling van kalkaanslag op oppervlaktes;
Langere levensduur van apparaten;
Betere verzorging voor huid & haar;
Leidingen behouden een optimale doorstroom;
Energiebesparing & duurzaam;
De waterontharder is verhuisbaar.

Bekijk Limso modellen