Waterhardheid

De veiligheid van de gebruiker staat voorop en wordt gewaarborgd door de  watermaatschappijen. Het kraanwater in Nederland is dan wel van hoge kwaliteit, maar bijna altijd te hard. Het ontharden van water voor een complete regio is een kostbare onderneming. De oplossing; een Limso waterontharder in huis!

Kalk en magnesium

Water bevat kalk; dat zijn calcium en magnesium deeltjes. Als er veel kalk in het water zit, dan wordt het hard water genoemd. De waterhardheid wordt uitgedrukt in Duitse hardheid (dH°). Wanneer we over 1 dH° spreken, staat dit voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. Over het algemeen is de samenstelling van het water dat uit de kraan komt heel stabiel. Het is wel mogelijk dat er een kleine schommelingen in het aantal °dH te herkennen is. Wettelijk gezien is het minimum dat uit de kraan mag komen 5.6 dH°. Maar bij 3 dH° kunnen de problemen als gevolgd van kalk al ontstaan! Vandaar dat een waterontharder in Nederland veel voordelen kan geven.

Lokale verschillen

Op sommige plaatsen waar zich veel kalk bevindt wordt het water uit de grond gepompt, waardoor het water harder is dan wanneer het water door de duinen wordt gefilterd. Denk hier bijvoorbeeld aan het water uit de kalksteengroeves in Limburg. Hoe harder het water, hoe sneller er aanslag kan ontstaan op oppervlakken en  apparaten ketelsteen krijgen.

De hardheid van water kan hierdoor dus per regio sterk verschillen. Ben je benieuwd naar de hardheid van het water in jouw regio? Vraag bij de lokale watermaatschappij de hardheid van het water op, of doe een test met een testset van Limso! Kijk in de onderstaande tabel of het water zacht of hard is!

Tabel waterhardheid