Onthardingszout

Kunstmatige harsbolletjes

Limso maakt gebruikt van zout om het onthardingsproces te voltooien. Door het filteren van het kalk raakt de harskern verzadigd. Om deze schoon te krijgen, moet er een regeneratie plaats vinden. Hier wordt de kern schoongespoeld met pekel. Dit is water met een hoge oplossing natrium chloride. Dit ontstaat door de zouttabletten in de zoutbak te laten oplossen in water.

De zoutoplossing zorgt dat de kalkdelen loslaten van het monosfeer hars; de ultrafijne kunstmatige harsbolletjes. Vervolgens spoelt het mengsel van zoutoplossing, water en kalkdelen naar de afvoer toe. De harskern is weer ionisch geladen om het kalk aan te trekken uit het water. Het resultaat? Heerlijk zacht water!

Het regeneratiezout in de ontharder moet regelmatig bijgevuld worden om weer klaar te zijn voor de volgende regeneratie. Limso maakt gebruik van zouttabletten die onder vacuümdruk zijn samengeperst. Dit zout is van een hoge kwaliteit en bevat weinig verontreinigingen. Gebruik bij de Limso waterontharders alleen zouttabletten en geen los zout, zoutkorrels of zoutblokken. Dit kan namelijk leiden tot verstoppingen in het apparaat.

Bekijk verkooppunten